Posted in: Leiebil

Sammenlign ulike leiebiler for å få best pris

Skal du på ferie og trenger leiebil, har du mye å tjene på å sammenligne priser hos de forskjellige utleieselskapene på destinasjonen. Bruk nettet for å finne utleieselskaper. Bruk litt tid på å sammenligne priser, slik at du får den beste avtalen. De aller største bilutleieselskapene er gjerne representert på selve flyplassen, men det er gjerne også de som er de dyreste. Søk på mindre selskaper som ligger litt utenfor flyplassen for å få de beste prisene. Alle tilbyr de en velfungerende transfer mellom flyplass og leiebilselskap, som korresponderer med flytidene.

Forskjellige typer avtaler

Bilutleieselskapene tilbyr forskjellige typer leieavtaler, alt etter behov, smak og behag. Standard leieavtale består av en uslåelig leiepris. Husk bare at alle forsikringer kommer i tillegg. Du må gjerne også betale for bensinen, og få beløpet refundert ved leieavtalens slutt. I tillegg må du betale med kredittkort, der et visst beløp blir sperret som depositum. For å unngå depositumet, kan du tegne en ekstra forsikring på stedet. I dette tilfellet kan du også betale med vanlig bankkort, da intet depositum kreves. Nytt av dagen er en alt-i-ett-løsning, der du får en pakkepris uten overraskelser i skranken.

  • På flyplassen finner du de største bilutleieselskapene
  • Søk leiebilselskaper utenfor flyplassen for gode priser
  • Det finnes forskjellige typer leieavtaler
  • Unngå depositum med ekstra forsikring
  • Slipp depositum med en alt-i-ett-løsning

Bruk nettet til sammenligning

Å sammenligne priser hos de forskjellige leiebilselskapene kan være ganske tidkrevende og litt kjedelig i lengden. Du går fort lei og kan lett miste oversikten. Det finnes imidlertid sider som har gjort jobben for deg. De sørger for å ha oppdaterte priser, og gir deg de beste tilbudene etter dine behov. De har forhandlet fram bedre priser enn du som privatkunde kan få til. Søket etter de beste avtalene er gjort i en fei, om du bruker for eksempel Rentalcars.com. De samarbeider med 900 utleieselskaper i 160 land, og representerer både store og små selskaper.

  1. La andre gjøre jobben for deg
  2. Samarbeidende selskaper sjekker priser for deg

Små selskaper med gode priser

Om du imidlertid vil sjekke de minste selskapene på egen hånd, kan du søke etter selskaper på destinasjonen. Jo lenger fra flyplassen de ligger, desto større sjanse har du for å få en god pris. Ikke bekymre deg for transport til selskapet, da samtlige tilbyr transport til og fra flyplassen. De små selskapene er dessuten enklere å ha med å gjøre, spesielt om et uhell skulle oppstå under leieperioden. Husk bare å tegne de rette forsikringene. Om de tilbyr deg forsikring når du inngår leieavtalen, så er det en grunn til det. Takk ja til ekstraforsikringer!

Om du velger å takke nei til forsikringene de tilbyr deg, kan dette bli en dyr affære om et uhell oppstår. Du kan bli krevet for eventuelle reparasjoner som følge av uhellet. Sjekk også alltid bilen for riper og bulker før du kjører ut av leiebilområdet, og meld alltid fra om skader på bilen slik at du ikke urettmessig får et krav for noe du ikke har gjort. Her skal du også sjekke at bilen har antenne og bagasjebrett. Har den ikke det, så meld fra før du tar bilen i bruk.

Ofte stilte spørsmål

Kan jeg leie uten depositum?

Ja, du kan tegne en ekstra forsikring på stedet for å unngå depositum.

Kan jeg betale kontant for leiebilen?

Nei, alle selskaper krever at du betaler med kredittkort eller debetkort.

Kan jeg betale med vanlig bankkort når jeg leier bil?

Ja, du kan betale med bankkort. Da må du velge å tegne en ekstra forsikring eller velge en alt-i-ett-løsning.